Eric Wiegel

Mijn herinneringen aan het “boerenleven” gaan 40 jaar terug. We hadden als familie tweede huis in  Ee, boven Dokkum in Friesland. Wanneer we aankwamen bij het huis rende ik het pad af, eerst naar mijn vriend Max, een Friese stabij, om vervolgens door te rennen naar Boer Piet. Daar lopend door de stallen begon mijn droom en wist ik wat ik later wilde worden: boer!

Maar ook de liefde voor natuur, het buiten zijn en buiten spelen… zo ben ik opgegroeid. Op ongeveer elfjarige leeftijd besefte ik mij dat, om boer te worden in Nederland, je toch echt wel een boerderij in de familie moet hebben…. dat werd het dus niet.

Toen wilde ik boswachter worden, ook dat is het niet geworden… maar nu ruim 30 jaar later, komen mijn jongensdromen toch enigszins uit. Ik ben boer geworden en dat in voor mij de mooiste natuurgebieden van Nederland: de Wieden en de Weerribben!

Naast koeienboer ben ik van jongs af aan wel wijnboer, met een grote liefde voor wijnen in combinatie met (h)eerlijk eten en ik deel deze liefdes dan ook graag met vrienden. Sinds kort woon ik met mijn vrouw Roos en hond Doedel in het wonderschone Giethoorn. Een heerlijke plek om te wonen. Hier leerde ik Jan Marc kennen en het klikte al snel tussen ons.

Telefoon: +31 6 28 64 38 45‬
E-mail: eric@gietersrund.nl

Winkelmand
0