Vrienden van het Gieters Rund

Steun ons óók…

De wereld verandert maar laten we met elkaar zorgen voor dit bijzondere plekje. Door Donateur, Vriend of Partner te worden steun je niet alleen het nog bedreigde Brandrode Rund, maar steun je ook:

  • de Eendenkooi – dit bijzondere ambacht op deze locatie vraagt voortdurend onderhoud. Het is een magische plek die op afspraak onder begeleiding met Jan-Marc te bezoeken is. Ook kun je een dag meehelpen om de kooi te onderhouden.
  • de weidevogels – door tal van redenen gaat het al jarenlang niet goed met de weidevogels in Nederland. Wij helpen de weidevogels door hun broedmoment te respecteren, de nesten te beschermen en het bodemleven te stimuleren door de ruige mest uit onze potstal. Anders dan geïnjecteerde mest creëer je hiermee een veel groter en gevarieerder voedselaanbod.
  • diverse oude lokale ambachten – ambachten die zo kenmerkend zijn voor dit gebied staan al jaren onder druk. We willen de aandacht gericht blijven houden op deze ambachten door ze een prominente rol te geven op al onze evenementen en excursies.

Ons doel is de agrarische natuurwaarde van vroeger weer in ere te herstellen op ons eigen mooie weideland in Giethoorn. Wij houden tijdens het “boeren” derhalve altijd rekening met de agrarische natuur, bloemen, vogels en andere dieren. Wij hopen ook het oude Gieterse ambacht, de visserij (en dan op een duurzame manier) weer onder de aandacht te brengen om vervolgens samen met de nog twee overgebleven punterbouwers een verbond aan te gaan om kort gezegd Giethoorn van toen weer een beetje te laten herleven. Daarnaast willen wij de oude kenmerkende ambachten veehouder, kooiker, rietsnijder, punterbouwer, natuurbeheerder en visser in algemene zin samenbrengen en de aandacht geven die zij verdienen.

Spreekt jou dit ook aan en vind je dit ook zo belangrijk, doe dan mee!

Donateur, Vriend of Partner worden?

In deze tijd van bewustwording, “weet wat je eet”, klimaatverantwoordelijkheid, druk op de natuur, identiteit van gebieden, etcetera, willen wij met de Vrienden van het Gieters Rund een verschil maken.

Maar wij kunnen dat niet alleen. Daarom doen wij een beroep op jou. Word nu “Vriend van het Gieters Rund”. We hebben verschillende pakketten gecreëerd om iedereen de mogelijkheid te bieden om ons financieel te ondersteunen en mee te gaan op dit avontuur en betrokken te zijn door het ook zelf te ervaren.

Je bijdrage komt direct ten goede aan onze kudde Brandrode runderen én hun natuurlijke habitat aan het Bovenwiede in Giethoorn.

Klik hier voor een overzicht van onze huidige partners.Accounts

Free Trial

Free Trial

Projects

Storage

Domains

Domains

Domains

DONATEUR

Certificaat

€ 2,95 / p.m.

Digitale nieuwsbrief

Voorrang op evenementen

5% korting op vleesbestellingen

5% korting op wijnbestellingen
VRIENDEN

Certificaat

€ 245 p.j.

Digitale nieuwsbrief

Eenmalig "Van Kop tot Staart" vleespakket ter waarde van € 85

10% korting op vleesbestellingen

10% korting op wijnbestellingen

2 tickets voor het "Weidediner"

PARTNER

Certificaat

€ 495 p.j.

Digitale nieuwsbrief

Jaarlijks 

"Van Kop tot Staart" vleespakket ter waarde van € 85

10% korting op vleesbestellingen

10% korting op wijnbestellingen

2 tickets voor het "Weidediner"

2 tickets voor de  Molendag bij Jarno Eggen 

(De Groene  Lantaarn te Staphorst)

Vermelding en doorlink op onze website

WordPress Pricing Table Plugin
Winkelmand
0